Sportklas

Terra Emmen heeft een sportklas. Met deze opleiding krijg je een goede voorbereiding voor vervolgopleidingen als Sport en Bewegen, politie en leger en activiteitenbegeleider (SPW).

Naast de drie reguliere gymlessen worden er twee extra sportlessen gegeven. Tijdens de reguliere lessen leer je tactieken en spelsystemen, maar ook hoe je een team moet coachen en hoe je een spel moet leiden als scheidsrechter. In de tweede klas leer je hoe je een sportdag moet organiseren. Deze moet je ook uitvoeren. Tijdens de twee extra uren krijg je de bijzondere sportonderdelen zoals GPS tochten maken, mountainbiken, golfen, thai boxing en krijg je clinics in bijvoorbeeld schaatsen en andere sporten. Ook gaan we iedere twee jaar op wintersport naar Oostenrijk.

We zijn ervan overtuigd dat je met de doelen die we met de sportklas nastreven, vaardigheden leert die je in je dagelijks leven kunnen helpen. Je leert bijvoorbeeld dat samenwerken heel belangrijk is, leiding geven aan een groep. Ook leer je dat overleggen met je groep belangrijk is voor het slagen van een opdracht en dat organisatie daarin een grote rol speelt. Natuurlijk gaan we het ook hebben over dat beweging belangrijk is voor een gezond lichaam.