Het Groene Lyceum - groen onderwijs voor slimme doeners!

Het Groene Lyceum - groen onderwijs voor slimme doeners!

Welkom bij het Groene Lyceum, een leerroute voor slimme doeners! Leerlingen met een tl/havo, havo of havo/vwo advies halen na zes of vijf jaar het diploma vmbo gl/tl en een volwaardig mbo-diploma op niveau 4. Daarmee kan de leerling direct naar het hbo of beginnen in een beroep. Het Groene Lyceum is ontstaan doordat Terra zowel in het vmbo als in het mbo een behoefte signaleert aan een opleiding voor leerlingen met havo/vwo advies. Zij willen een praktijkgericht traject volgen, waarmee ze kunnen doorstromen naar het hbo. Ouders willen graag een leeromgeving waar het maximale uit leerlingen wordt gehaald en vinden de (zorg)structuur van het vmbo-groen ook voor kinderen met een hoger niveau belangrijk. Terra heeft hGL ontworpen om onderwijs te kunnen bieden dat past bij deze leerlingen. Landelijk volgden verschillende AOC's die een vergelijkbare leerroute aanbieden. Bij Terra telt hGL momenteel 559 leerlingen en landelijk gaat het om 1300 leerlingen.

Digitaal onderwijs

Op het Groene Lyceum werk je met verschillende digitale middelen; je hebt je eigen laptop, werkt binnen een Elektronische leeromgeving en we maken gebruik van digitale schoolborden. De lesstof is dankzij deze hulpmiddelen meer afgestemd op jouw niveau en jouw interesses. Wij geloven dat je het beste leert wanneer er een juiste mix is tussen het werken uit schoolboeken en de inzet van digitale middelen.

Goed en boeiend onderwijs

Het Groene Lyceum duurt zes of vijf leerjaren. Tijdens die jaren word je voorbereid op een vervolgopleiding in het hbo.

Lees verder
Begeleiding

De begeleiding op het Groene Lyceum is intensief. Hier lees je er alles over.

Lees verder
hGL op het MBO

Het Groene Lyceum duurt zes of vijf leerjaren. De eerste vier leerjaren volg je op de vo vestiging. De laatste fase van het Groene Lyceum volg je op een mbo vestiging van Terra.

Lees verder