Welkom bij Terra Emmen!

Een leuke school waar je niet alleen goed onderwijs krijgt, maar waar het ook nog een super gezellig is. Terra Emmen is gevestigd aan de Huizingsbrinkweg 9. Kies je voor Terra? Dan kies je voor avontuur. Bij ons leer je niet alleen uit de boeken, maar juist veel buiten de school. Je gaat op pad, werkt aan praktijkopdrachten en je loopt stage. Kortom, Terra is de school waar je denkt én doet!

Dit is ons onderwijsaanbod

Je kunt bij Terra Emmen naar het vmbo-groen en hGL. Hier lees je er alles over!

Vmbo-groen

Kies voor doen

Bij Terra kun je kiezen voor vmbo-groen. Je hebt naast theorie veel praktijkvakken. Je bent dus lekker veel buiten bezig. Je kunt kiezen uit drie leerwegen: Gemengde leerweg, Kaderberoepsgerichte leerweg en Basisberoepsgerichte leerweg. Meer weten over vmbo-groen?

Lees verder
Het Groene Lyceum

Kies voor de andere route naar het hbo!

Heb jij tl/havo of een hoger advies en wil je niet alleen in de schoolbanken zitten? Kies dan voor het Groene Lyceum: de andere route naar het hbo. In zes jaar haal jij je vmbo gl/tl en mbo niveau 4 diploma Retailmanager. Hiermee kan je doorstromen naar het hbo. Meer weten over het Groene Lyceum?

Lees verder

Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten
14 juni 2024

Update n.a.v. datalek Iddink, schoolboekenleverancier Terra

Iddink Learning Materials BV is op donderdag 11 april getroffen door een cyberaanval. Uit onderzoek van Iddink blijkt nu dat er data van scholen vanaf 2001 betrokken zijn in de cyberaanval.

Lees verder
26 april 2024

Leerlingen van Terra Emmen maken Koninklijke boeketten voor Koningsdag

Een spannende maar eervolle taak voor leerlingen van Terra Emmen. Dit jaar krijgen zij de eer om de boeketten te verzorgen voor de Koningin en de prinsessen op Koningsdag.

Lees verder
13 april 2024

Cyberaanval bij Iddink, schoolboekenleverancier Terra

Iddink Learning Materials BV is getroffen door een cyberaanval. Iddink is voor onze school de leverancier van schoolboeken, (digitaal) leermateriaal en schoolspullen.

Lees verder

Agenda

Bekijk agenda

Bekijk hier wat Terra VO Emmen op dit moment in de planning heeft staan.

Leerlingen van groep 7 en 8

Volgend jaar ga jij naar het voortgezet onderwijs. Spannend, maar leuk! Bij Terra Emmen kun je naar het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Binnen het vmbo-groen kun je ook naar de Sportklas. Terra Emmen, iets voor jou?

Lees verder
 • Terra_VMBO_EMMEN-13
 • Welkom bij Terra Emmen!

 • Terra_VMBO_EMMEN-17 - kopie
 • Terra_VMBO_EMMEN-18 - kopie
 • Theorie en praktijk

 • Terra_VMBO_EMMEN-20 - kopie
 • Terra_VMBO_EMMEN-28 - kopie
 • Terra_VMBO_EMMEN-32 - kopie
 • Terra_VMBO_EMMEN-4 - kopie
 • De wereld aan jouw voeten!

 • Terra_VMBO_EMMEN-5

Ouders

Na de basisschool kunnen kinderen naar het vmbo, havo, het Groene Lyceum en vwo. Een van de scholen waarvoor gekozen kan worden is Terra. Bij Terra Emmen kunnen leerlingen kiezen tussen vmbo-groen en het Groene Lyceum. Hier vindt u alle belangrijke informatie over onze school!

Lees verder

Meld je aan!

Klik hier!